Incassobureau's helpen u bij het oplossen van onbetaalde rekeningen!

Gepost op

De crisis in Nederland is lang niet voor iedereen verleden tijd. Ik moest me ook al informeren over een incasso bureau in Nijmegen vanwege onbetaalde facturen en wanbetalers. Vandaag de dag zijn er veel mensen en bedrijven die de rekeningen te lang laten liggen. Dit heeft soms te maken met financiële problemen, maar vaak is het ook te wijten aan slordigheid. Of het nu financiële problemen betreft of er sprake een gebrek aan moedwilligheid is, vervelend is het voor de schuldeisers sowieso! Voortdurend achter wanbetalende klanten aanzitten, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Een incassobureau kan u daar gemakkelijk mee helpen. Zo hoeft u uw tijd hier niet aan uit te geven en bespaart het bovendien een hoop stress. Heeft u dus geen tijd of zin om zelf achter niet betalende klanten aan te gaan, schakel deze dan in! Dit bespaart u tijd en de kosten komen voor rekening van de niet betalende klant. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat het probleem van een persoon of een bedrijf of klant uw probleem word. Niks is immers zo vervelend als achter mensen aanzitten om uw zuur verdiende geld te krijgen... Dat kan knap lastig zijn!

Waarom kiezen voor een incassobureau?

Mensen en bedrijven hebben vaak geen of weinig angst voor de normale facturen. Wanneer er een brief van een incassobureau op de mat komt zorgt dat automatisch voor een schrikreactie. Niet gek ook, iedereen weet dat de kosten bij het niet direct betalen van de factuur zal zorgen voor een flinke verhoging. De extra kosten zoals aanmaningskosten, administratiekosten etc. kunnen al snel de pan uit rijzen. Daar zit niemand op te wachten! Voor de bedrijven in - of in de omgeving van Nijmegen: juist daarom is het verstandig om een goed incasso bureau in Nijmegen tijdig in te schakelen! Meer informatie op de homepage van Incasso Associatie Nederland.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer de zaak in behandeling wordt genomen, zal er een aanmanende brief worden verstuurd. In de meeste gevallen wordt deze direct betaald door de klant. Dit komt omdat de volgende stap een 2e en 3e aanmanende herinnering is, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Mocht de klant niet direct het volledige bedrag kunnen betalen, kan deze ook optioneel gebruik maken van een betalingsregeling. Uiteindelijk zal de klant dan weer moet betalen aangezien er dan ook rente kan worden berekend. Mocht de klant niet ingaan op het verzoek om te betalen, bestaat er de mogelijkheid de vordering door te spelen aan een deurwaarder. Deze is duur en eigenlijk zit niemand daar echt op te wachten. Helaas is het soms wel nodig maar dit is dan ook de laatste optie. Ons advies: Wacht niet te lang op uw geld en schakel tijdig een incasso bureau in!


Delen